Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Pasta Tarifi

Elmalı Pasta

Elmalı Pasta Tarifi

Elmalı Pasta tarifi: Elmalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 6 adet yumurta ( akları ve sarıları ayrılacak)
  • 1 çimdik tuz
  • 1+1/3 su bardağı su bardağı toz şeker (235 g)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 100 mililitre limonlu su [3 yemek kaşığı limon suyunu yarım su bardağı olacak şekilde su ile tamamlıyoruz]
  • 2+1/2 su bardağı un (270 g)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 2 paket vanilin

İç krema için:

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı un (80 g)
  • 3/4 su bardağı nişasta (80 g)
  • 1 su bardağı toz şeker (175 g)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket beyaz çikolata (60 g)
  • 2 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri (60 g)

İç dolgusu için:

  • 7 adet elma (kabuğu soyulmuş küp küp kesilmiş yaklaşık 600 g)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın ( 2 g)
  • 1/4 çay kaşığı toz muskat isteğe bağlı)
  • 3/4 su bardağı toz şeker (100 g)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (15 g)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çimdik tuz

Elmalı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • 26 cm'lik kek kalıbının tabanı ve kenarları yağlanır. Taban ve kenarlar için pişirme kağıdı kesilir (kenarlar taşma riskine karşı daha yüksek kesilir) ve yapıştırılır.
  • Bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, vanilin, tuz elenerek hazırlanır, kenara alınır.
  • Yumurta akları tuz ile çırpılmaya başlanır. Şekerin yarısı üç defada eklenerek kar haline gelene kadar çırpılır, kenara alınır
  • Başka bir kapta yumurta sarıları ve kalan toz şeker çırpılır (toz şeker eriyip karışımın rengi açılana kadar).
  • Yumurta sarısıyla hazırlanan karışıma limonlu su eklenir, çırpılır.nBuna un karışımı üç defada eklenerek spatula ile karıştırılır (Artık mikser veya çırpma teli kullanılmaz). Bu karışıma yumurta akları karışımı üç defada eklenerek spatula ile karıştırılır.
  • Hazırlanan karışım kek kalıbının kenarlarından başlayarak dökülür. 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirilir. Kürdan batırılınca üzerinde birkaç kırıntı kalacak şekilde çıkıyorsa pişmiştir.

Elmalı Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta aklarına sarısı karışmamalı, kap ve çırpma aparatı yağsız ve temiz olmalı. Fırından çıkarılınca kek çökmesin diye, kalıbıyla ters çevrilir oda ısısında soğutulur. Krema sürüldüğünde akmayacak bir kıvamda olmalı, daha sert olduysa birkaç kaşık sütle olması gereken kıvama getirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025