Elmalı Pasta Tarifi
Elmalı Pasta tarifi: Elmalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Elmalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 200 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Elmalı harç için:
- 4 adet rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Elmalı harcı hazırlamak için; rendelenmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ilavesiyle elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Yumurta ve pudra şekerini oval bir kapta karıştırın. Yoğurdu, oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun dörtte birini ayırın ve bir kenarda bekletin. Geri kalan kısmını unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla 1- 2 cm. kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru yuvarlak fırın tepsisi ya da tart kalıbına dikkatlice alın. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın.
- Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak ince uzun çubuklar halinde açın.
- Hamur parçalarını, elmalı pastanın üzerine kafes görüntüsünü alacak şekilde yerleştirin. Hamurların bağlantı noktalarına yapışması için hafifçe bastırın.
- Elmalı pastayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Elmalı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız hamuru kolaylıkla açılması için buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.Yağlı bir hamur olduğu için fırın kalıbını ayrıca yağlamayın.
Elmalı Pasta tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bir top dondurmayla sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.