Elmalı Mini Turta Tarifi
Elmalı Mini Turta tarifi: Elmalı Mini Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Mini Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Elmalı Mini Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 4-5 adet kırmızı elma
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase ceviz içi
Üzeri için:
Süslemek için;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Mini Turta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri ve sirkeyi çukur bir kapta karıştıralım. Şekerli vanilini ekleyip yeniden karıştıralım.
- Sonra kabartma tozu ve unu ekleyelim. Unu azar azar eklemekte fayda var.
- Bir anda eklemek katı ve dağılan bir hamur elde etmenize yol açabilir. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- İçini hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Eğer zorlanıyorsanız rondo ile de küçük parçalara ayırabilirsiniz.
- Üzerine şekeri ekleyip ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra kısık ateşte tarçını ekleyip biraz daha kavuralım. Elmalı harç piştikten sonra da cevizleri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Sonra hamurları yuvarlak açıp ya da bir kalıp ile yuvarlak keserek; bu yuvarlakların üzerine elmalı harçtan yayalım. sonra hamurdan şeritler yaparak üzerini kafes şeklinde kaplayalım.
- Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta akını sürüp, 175 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun. Tarif hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. :)
Elmalı Mini Turta tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yaparken unu yavaş yavaş eklemeliyiz. 175 derece fırında üzeri biraz kızarınca elmalı turtaları fırından çıkarabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.