Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Mini Turta Tarifi

Elmalı Mini Turta

Elmalı Mini Turta Tarifi

Elmalı Mini Turta tarifi: Elmalı Mini Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Mini Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Mini Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 4-5 adet kırmızı elma
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase ceviz içi

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı

Süslemek için;

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Mini Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekeri ve sirkeyi çukur bir kapta karıştıralım. Şekerli vanilini ekleyip yeniden karıştıralım.
  • Sonra kabartma tozu ve unu ekleyelim. Unu azar azar eklemekte fayda var.
  • Bir anda eklemek katı ve dağılan bir hamur elde etmenize yol açabilir. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • İçini hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Eğer zorlanıyorsanız rondo ile de küçük parçalara ayırabilirsiniz.
  • Üzerine şekeri ekleyip ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Sonra kısık ateşte tarçını ekleyip biraz daha kavuralım. Elmalı harç piştikten sonra da cevizleri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Sonra hamurları yuvarlak açıp ya da bir kalıp ile yuvarlak keserek; bu yuvarlakların üzerine elmalı harçtan yayalım. sonra hamurdan şeritler yaparak üzerini kafes şeklinde kaplayalım.
  • Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta akını sürüp, 175 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  • Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun. Tarif hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. :)

Elmalı Mini Turta tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru yaparken unu yavaş yavaş eklemeliyiz. 175 derece fırında üzeri biraz kızarınca elmalı turtaları fırından çıkarabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025