Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Manju Tarifi

Elmalı Manju

Elmalı Manju Tarifi

Elmalı Manju tarifi: Elmalı Manju için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Manju nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Manju yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 200 gram un (yaklaşık 10 yemek kaşığı)
  • 20 gram pudra şekeri (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzemesi için:

  • 2 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam

Elmalı Manju tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, pudra şekeri, karbonat ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
  • En son unumuzu yavaş yavaş ilave ediyor ve yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • İç malzemesi için: Hindistan cevizi hariç tüm iç malzememizi karıştırıyor ve elmalar tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuması için bekletiyoruz. Ardından Hindistan cevizini ekliyoruz.
  • Hamuru 16 eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdane ile açıyoruz.
  • İç malzememizi içine koyup hamurumuz minik toplar haline getiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz.
  • 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Elmalı Manju tarifinin püf noktası nedir?

İç harcın tamamen suyunu çekmesi ve ıslak kalmaması hamurumuzun ıslanmaması için çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025