Elmalı Manju Tarifi
Elmalı Manju tarifi: Elmalı Manju için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Manju nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Elmalı Manju yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 2 adet yumurta
- 200 gram un (yaklaşık 10 yemek kaşığı)
- 20 gram pudra şekeri (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzemesi için:
- 2 adet orta boy elma
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
Elmalı Manju tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, pudra şekeri, karbonat ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
- En son unumuzu yavaş yavaş ilave ediyor ve yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- İç malzemesi için: Hindistan cevizi hariç tüm iç malzememizi karıştırıyor ve elmalar tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuması için bekletiyoruz. Ardından Hindistan cevizini ekliyoruz.
- Hamuru 16 eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdane ile açıyoruz.
- İç malzememizi içine koyup hamurumuz minik toplar haline getiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz.
- 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Manju tarifinin püf noktası nedir?
İç harcın tamamen suyunu çekmesi ve ıslak kalmaması hamurumuzun ıslanmaması için çok önemli.