Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye tarifi: Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
İç harcı için:
- 4 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
- Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin.Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
- Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırın. Derin bir kasede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
- Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
- Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın.Bu hamuru tezgahta güzelce açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!
Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız un miktarını hamurun kıvamına göre ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz. Kurabiyelere rahatça şekil vermek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.