Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye tarifi: Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
36 adet
Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolgusu için:
- 4-5 adet elma (865 gram)
- 1 su bardağı toz şeker (175 gram)
- 1 yemek kaşığı nişasta (16 gram)
- 1 yemek kaşığı limon suyu (15 ml)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı (25 gram)
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri (125 gram)
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 adet orta boy yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt (100 gram)
- 1/2 su bardağı nişasta (50 gram)
- 4 su bardağı un (440 gram)
- 1 paket vanilin (5 gram)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (2 gram)
- 1 çimdik tuz
Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- -Elmalar soyulup küp küp doğranır. Büyük bir kapta elma, toz şeker, nişasta, limon suyu, tarçın, muskat ve tuz karıştırılır. 5 dakika sulanması beklenir. Tavaya alınır, tereyağ eklenerek kısık ateşte pişirilir.
- Diğer yandan büyük bir kasede tereyağ, sıvı yağ, pudra şeker çırpılır. Yumurta eklenip çırpılır. Yoğurt ilave edilir, çırpılır. Un, nişasta, vanilin, kabartma tozu, tuz elenerek eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur üç eşit parçaya ayrılır. Sırayla her hamur iki yağlı kağıt arasında merdaneyle yuvarlak açılır. 12 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Geniş kısma elmalı dolgu konup sarılır. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeler tel ızgarada soğutulur. Pudra şeker serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.