Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye tarifi: Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı  tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı  sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı  yoğurt
- 2 yemek kaşığı  pudra şekeri
- 1 çimdik  tuz
- 1 adet  kabartma tozu
- 1 adet  vanilya
- 3 bardak  un (azar azar eklenecek)
- 3 adet  elma
- 4 yemek kaşığı  şeker
- 2 çay kaşığı  tarçın
- 1 çay bardağı  fındık içi
Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içerisine birleştirin.
- Ardından unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Gayet yağlı bir hamur olacağından unu kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamına getirin.
- Hamuru yaptıktan sonra 10 dakika dolapta üstü kapalı dinlendirin.
- Bu arada iç harcı için elmaları soyup, ikiye bölüp içlerini temizledikten sonra bir tencereye rendeleyin.
- Şekerini ekleyin pişirmeye koyun. Ardından tarçın ve fındık ekleyip altına kapatıp soğumaya bırakın.
- İster resimdeki gibi limon sıkacağının başlığına streç koyup hamuru yerleştirip iç harç koyup kapatabilirsiniz. İsterseniz de hamurda bir parça alıp avuç içinizde açıp harcı koyup küçük atıştırmalık gibi de yapabilirsiniz. Şekli size kalmış :)
- Yanmaz kağıt serili fırın tepsisine koyduğumuz kurabiyeleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Unun ölçeği değişebilir, ele yapışmayan bir kıvam elde edilecek, hamur yağlı olduğundan ekleme veya azaltma yapılabilir, bunun için unu yavaş yavaş ekleyiniz.
Elmalı Kurabiye tarifi için servis önerisi
Pudra şekeri serpip servis ediniz.