Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye tarifi: Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram  tereyağı veya margarin
 - 1 adet  yumurta
 - 2 yemek kaşığı  süt
 - 1 çay bardağı  toz şeker
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilya
 - 4 su bardağı  un
 - 4 adet  elma
 - 1 tatlı kaşığı  tarçın
 - 1 su bardağı  ceviz içi (ince çekilmiş)
 - 2 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 4 yemek kaşığı  şeker
 
Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle elmaları rendeleyelim ve iç harcını hazırlayalım. Rendelenmiş elmalar, tarçın, sıvıyağ ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bi sos tenceresinde suyunu çekene kadar pişirelim.
 - Ocaktan almadan cevizi ekleyelim ve 3-4 dakika cevizle birlikte kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Hamuru için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
 - Son aşamada unu kontrollü ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Tezgaha biraz un serpelim ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
 - Kopardığımız hamurları çok kalın olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamurları sigara böreği sarar gibi uzun üçgenler şeklinde keselim.
 - Kesilen parçaların geniş tarafına elmalı harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım.
 - 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.(Rengi dönmedi diye pişirmeye devam etmeyelim, pembeleşmesi yeterli.)
 - İyice soğuduktan sonra üstlerine bolca pudra şekeri serpip servis edelim.
 
Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri pudra şekeri serperek servis edecekseniz, soğumalarını bekleyin. Aksi halde kurabiye pudra şekerini çeker.