Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye tarifi: Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle elmaları rendeleyelim ve iç harcını hazırlayalım. Rendelenmiş elmalar, tarçın, sıvıyağ ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bi sos tenceresinde suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan cevizi ekleyelim ve 3-4 dakika cevizle birlikte kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Hamuru için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Son aşamada unu kontrollü ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Tezgaha biraz un serpelim ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Kopardığımız hamurları çok kalın olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamurları sigara böreği sarar gibi uzun üçgenler şeklinde keselim.
- Kesilen parçaların geniş tarafına elmalı harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım.
- 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.(Rengi dönmedi diye pişirmeye devam etmeyelim, pembeleşmesi yeterli.)
- İyice soğuduktan sonra üstlerine bolca pudra şekeri serpip servis edelim.
Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri pudra şekeri serperek servis edecekseniz, soğumalarını bekleyin. Aksi halde kurabiye pudra şekerini çeker.