Elmalı Külah Kurabiye Tarifi
Elmalı Külah Kurabiye tarifi: Elmalı Külah Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Külah Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Elmalı Külah Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 200 gram tereyağ
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu ya da karbonat
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
Elmalı Külah Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla tavada pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan sonra ufaladığımız cevizleri ekleyip soğumaya bırakalım.
- Bir kasede önce tereyağı, un ve pudra şekerini yoğuralım.
- Bu aşamada hamurunuz toparlanmamış, kum kıvamında olacaktır.
- Yoğurduğumuz hamurun içine yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozu ekleyip kurabiye hamurunu hazırlayalım.
- Tezgaha çok az un serpip merdane yardımıyla hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açalım ve bıçakla 1 cm kalınlığında uzun şeritler keselim.
- İsterseniz hazır kalıplardan isterseniz de kendi yapmış olduğunuz külahların etrafına kestiğimiz şeritleri saralım.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 30 dakika kadar kontrollü şekilde pişirelim.
- Piştikten sonra külahlardan daha rahat çıkması için soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra yavaşça kalıpları içerisinden çıkartalım.
- Çıkardığınız kurabiyelerin içerisine kaşık yardımıyla elmalı harcı koyalım.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.