Elmalı Klasik Tart Tarifi
Elmalı Klasik Tart tarifi: Elmalı Klasik Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Klasik Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Elmalı Klasik Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
İç harcı için:
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı ceviz (dövülmüş)
Elmalı Klasik Tart tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Elmalarımızı soyup rendeleyelim. Bir tencereye tarçını, şekeri ve elmaları koyup kısık ateşte pişirelim.
- Elmalar iyice suyunu çektikten sonra cevizlerimizi ekleyip ocağın altını kapatalım ve iç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Tart hamurumuz için, yumurta, şeker ve tereyağını güzelce karıştıralım kabartma tozunu da ekleyip ardından kontrollü şekilde unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 -20 dakika kadar buzdolabınd dinlendirmenizde fayda var.
- Dinlenmiş hamuru 3 e bölüp 1 parçasını süslemek için ayırın buzdolabına atın.
- Tart hamurunu açmak için zemine biraz un dökün ve merdane yardımı ile hamuru tart kalıbınız boyunda açın.
- Tart kalıbınızı güzelce yağlayın, eğer tart kalıbınız yoksa borcam da kullanabilirsiniz.
- Hamuru kalıba güzelce yerleştirdikten sonra fazla kabarmaması için çatal yardımıyla delikler açın.
- İç harcı hamurun üzerine dökün güzelce kaşık yardımıyla eşitleyin, üzerini süslemek için ayırdığınız hamuru da merdane yardımıyla açıp şeritler halinde kesin ve sırayla harcın üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika kontrollü şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Elmalı Klasik Tart tarifinin püf noktası nedir?
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.