Elmalı Kıyır Turta Tarifi
Elmalı Kıyır Turta tarifi: Elmalı Kıyır Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kıyır Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Elmalı Kıyır Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 5 adet orta boy elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz (ya da fındık)
- 1 çay kaşığı tarçın (çok sevmiyorsanız yarım çay kaşığı)
Elmalı Kıyır Turta tarifi nasıl yapılır?
- Yağımızı yoğuracağımız kaba koyalım. Üstüne 4 yemek kaşığı şekeri ve 1 yumurtayı ekleyip yoğuralım.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamuru yoğurup toparlayalım.
- Hamurumuz çok yumuşak ya da çok sert olmayacak. Hamuru buzdolabında iç harcımız hazırlanana kadar bekletelim.
- İç harcının yapılışı; elmaları rendeleyelim ve elimizle sıkalım suyunu çıkartalım.
- Üzerine 4 yemek kaşığı şeker,4 yemek kaşığı fındık ya da cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım.
- Borcamı katı yağ ile yağlayalım üzerine biraz da un serpelim yapışmaması için. Hamuru dolaptan alalım ve 1/3 ini ayıralım.
- Geri kalanını merdane veya oklava yardımı ile borcam boyutunda açalım ve borcama yerleştirelim.
- Daha sonra ayırdığımız parçayı da açalım şerit halinde keselim.
- Harcı borcamdaki hamurumuzun üzerine serelim üstüne de hazırladığımız şeritleri yerleştirelim (dik dik yerleştirdikten sonra yatay yatay yerleştirelim).
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve 30-35 dakika pişirelim. Yine gözümüz fırında olsun kızarınca alacağız.
- Piştikten sonra biraz soğusun ve üzerine pudra şekeri koyun ve hazır. Afiyet bal şeker olsun.