Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Kıyır Tart Tarifi

Elmalı Kıyır Tart

Elmalı Kıyır Tart Tarifi

Elmalı Kıyır Tart tarifi: Elmalı Kıyır Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kıyır Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Kıyır Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 4 adet kırmızı elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz içi (arzuya göre) (çekilmiş)

Elmalı Kıyır Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Elmalarımızı soyup rendeliyoruz, ardından şekerini ve cevizini ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  • Hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa atıyoruz donduruyoruz.
  • O sırada tart kabımızı yağlanıp kalan hamuru yayıyoruz.
  • Elmalı harcı üzerine döküp her yere eşit biçimde yayıyoruz, buzluktaki hamuru çıkarıp üzerine rendeliyoruz.
  • 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmalı Kıyır Tart tarifinin püf noktası nedir?

Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025