Elmalı Kıyır Tart Tarifi
Elmalı Kıyır Tart tarifi: Elmalı Kıyır Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kıyır Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Elmalı Kıyır Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 4 adet kırmızı elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz içi (arzuya göre) (çekilmiş)
Elmalı Kıyır Tart tarifi nasıl yapılır?
- Elmalarımızı soyup rendeliyoruz, ardından şekerini ve cevizini ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa atıyoruz donduruyoruz.
- O sırada tart kabımızı yağlanıp kalan hamuru yayıyoruz.
- Elmalı harcı üzerine döküp her yere eşit biçimde yayıyoruz, buzluktaki hamuru çıkarıp üzerine rendeliyoruz.
- 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Kıyır Tart tarifinin püf noktası nedir?
Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.