Elmalı Kıyır Kurabiye Tarifi
Elmalı Kıyır Kurabiye tarifi: Elmalı Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Elmalı Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harç için:
- 3 adet elma (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz (kırılmış)
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3,5-4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için elma ve şeker tavaya alınarak suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken harca tarçın ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra kontrollü bir şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenir.
- Hazırlanan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır ve bardak ile yuvarlak şekilde kesilir.
- Dairelerin içlerine birer tatlı kaşığı hazırlanan iç harçtan konularak ikiye katlanır.
- Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta akı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ayarda yaklaşık 35-40 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Elmalı Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye hamurunun yumuşak olmasına dikkat ederek kontrollü un eklemesi yapalım. Pişirirken de beyaz kalacak şekilde pişirelim.