Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Kış Keki Tarifi

Elmalı Kış Keki

Elmalı Kış Keki Tarifi

Elmalı Kış Keki tarifi: Elmalı Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kış Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 2 adet kırmızı elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 50 mililitre eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi

Elmalı Kış Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle elmaları soyup, küp küp doğrayın.
  • Tariften bağımsız olarak elmaların üzerine yemek kaşığı esmer şeker ve biraz tarçın koyun, karıştırın ve kenarda bekletin.
  • Cevizleri dövün, biraz parçalı kalsın. Geriye kalan tüm malzemeleri kaba koyun.
  • Hepsini karıştırınca yoğun bir kek hamuru olacak. En son elmaları da hamura ilave edin.
  • Kalıbı yağlayıp, kek harcını dökün. Üzerine crumble yapmak için un, şeker, tarçın, ceviz ve tereyağını karıştırın ve elinde sıkıştırarak kekin üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 dakika pişirin. AFİYET OLSUN !

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025