Elmalı Kış Keki Tarifi
Elmalı Kış Keki tarifi: Elmalı Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Elmalı Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet kırmızı elma
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 50 mililitre sıvı yağ
- 50 mililitre eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
Elmalı Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle elmaları soyup, küp küp doğrayın.
- Tariften bağımsız olarak elmaların üzerine yemek kaşığı esmer şeker ve biraz tarçın koyun, karıştırın ve kenarda bekletin.
- Cevizleri dövün, biraz parçalı kalsın. Geriye kalan tüm malzemeleri kaba koyun.
- Hepsini karıştırınca yoğun bir kek hamuru olacak. En son elmaları da hamura ilave edin.
- Kalıbı yağlayıp, kek harcını dökün. Üzerine crumble yapmak için un, şeker, tarçın, ceviz ve tereyağını karıştırın ve elinde sıkıştırarak kekin üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 dakika pişirin. AFİYET OLSUN !