Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi
Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü tarifi: Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk Göğsü İçin:
- 1 paket Dr. Oetker Tavuk Göğsü
- 2,5 su bardağı süt (500 ml.)
- 1 yemek kaşığı margarin
Sosu İçin:
- 2 adet elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1/2 adet çubuk tarçın
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir sos tavasına sütü ve üzerine Dr. Oetker tavuk göğsünü ekleyip karıştırın.
- Karışımı ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan karışımın altını kısın ve içerisine bir yemek kaşığı margarini ekleyip çırpma teli ile kısık ateşte 5 dakika kadar döverek çırpın.
- Karışımı 18 santimetre çapında hafifçe yağlanmış ya da ıslatılmış kelepçeli kalıba dökün. Tatlınız ılınca doğrudan buzdolabına kaldırın.
- Elmaları soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
- Sosu için tavaya şekeri alıp orta ateşte amber rengini alana kadar karamelize edin.
- Ateşin altını kısın ve kremayı ekleyin.
- Krema eriyince margarini , elmaları ve tarçını ekleyip kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar 5-10 dakika pişirin.
- Pişen karışımı oda sıcaklığında bekletin.
- Soğuyan tavuk göğsü tatlınızı servis tabağına alın üzerine elmaları dizin, sosu da gezdirin.
- Son olarak dövülmüş cevizleri de serpip soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Karamelli Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Karışımınız beklerken sertleşirse servis etmeden önce benmaride tekrar kolayca yumuşatabilirsiniz.