Elmalı Islak Kek Tarifi
Elmalı Islak Kek tarifi: Elmalı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 porsiyon
Elmalı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 3 adet elma
- 3 adet yumurta
Elmalı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ, yoğurt ve şekeri çırpın, bu karışımdan bir su bardağı kadarını ayırın.
- Karışıma yumurta ekleyip karıştırın. Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve harmanlayın.
- Kalıp olarak borcam veya kelepçeli kalıp (elinizin altında hangisi varsa) kullanabilirsiniz.
- Kalıbı güzelce yağlayın.
- Kalıba döktüğünüz harcın üzerine, istediğiniz şekilde elma dilimlerini dizin ve önceden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi yapıp fırından çıkarın ve yaklaşık 3-4 dakika sonra, kenara ayırdığınız harcın içine, 1 çay kaşığı tarçın ekleyip eşit bir şekilde kekin üzerine dökün.
- En az 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun.