Elmalı Havuçlu Kurabiye Tarifi
Elmalı Havuçlu Kurabiye tarifi: Elmalı Havuçlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Havuçlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Elmalı Havuçlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 çay bardağı pudra şekeri (üzer için)
İç malzemeleri:
- 3 adet elma
- 2 adet orta boy havuç
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
Elmalı Havuçlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Önce iç malzemelerini hazırlıyoruz. Elma ve havuçları soyduktan sonra rendeliyoruz.
- Şekerle birlikte tava da orta ateşte sık sık karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra biraz soğutup ceviz ve tarçın ilave ediyoruz. İç malzemesini soğumaya bırakıyoruz.
- Yumuşamış tereyağı ve şekeri mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz.
- Sıvı yağ, yumurta ve yoğurt sırasıyla ekleyip çırpıyoruz. Malzemelerimiz özleştikten sonra vanilya, kabartma tozu, un ekliyoruz.
- Elmalı ve havuçlu kurabiyemiz için hamuru yoğurmaya başlıyoruz. O sıra da fırın tepsimize yağlı kağıdımızı tepsiye koyuyoruz.
- Tepsimizi hazırladıktan sonra hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp limon sıkacağını arkası ile şekil vererek iç malzemelerini koyuyoruz. (kalıp olarak limon sıkacağı kullandım)
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldıktan 10 dakika soğumasını bekliyoruz ve son pudra şekerimizi üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Havuçlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
İç malzemeleri hazırlandıktan sonra malzemelerini mutlaka soğumaya bırakıyoruz. Şeklini vermek için de kalıp olarak limon sıkacağı kullandım. Fırından aldıktan sonra en az 10 dakika soğumasını bekleyin ondan sonra pudra şekerini dökün.