Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Güllaç Dolması Tarifi

Elmalı Güllaç Dolması

Elmalı Güllaç Dolması Tarifi

Elmalı Güllaç Dolması tarifi: Elmalı Güllaç Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Güllaç Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Güllaç Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 paket vanilin

Elmalı Güllaç Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyun ve kalın şekilde rendeleyin. Rendelenmiş elmaları iri doğranmış cevizler ve iki yemek kaşığı şeker ile suyunu çekene kadar pişirin. Tarçını serpin ve soğuması için ocaktan alın.
  • Sütü ve şekeri karıştırıp kaynama noktasına kadar ısıtın ve vanilinleri karıştırıp ocaktan alın.
  • Güllaç yapraklarını dörde bölün. Yaprakları tek tek ılınmış süte batırın ve hafif yumuşayınca çukur bir kaba ortasını boş bırakacak şekilde 3 ya da 4 adet koyun.
  • Boşluğa elmalı karışımdan koyup boştaki kenarları ortaya doğru kapatın. Kaseyi servis yapacağınız tepsiye bir miktar süt koyduktan sonra ters çevirin.
  • Güllaçların üzerine sütlü karışımdan bolca gezdirin ve kalan şerbeti servis için ayırın. Güllaçların üzerini kurumaması için kapatın ve en az üç saat buzdolabında bekletin. 
  • Güllaçları servis ederken sütlü şerbet ile hafifçe ıslatın, ceviz, Antep fıstığı, nar taneleri ve ceviz ile süslyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Elmalı Güllaç Dolması tarifi için servis önerisi

Nar taneleri, çilek, Antep fıstığı ya da cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025