Elmalı Fındıklı Muhallebi Tarifi
Elmalı Fındıklı Muhallebi tarifi: Elmalı Fındıklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 bardak
Elmalı Fındıklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı toz şeker (isteğe göre arttırılabilir)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Elmalı harç için:
- 2-3 adet kırmızı elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı fındık içi (kırılmış)
Elmalı Fındıklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Üzerine şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak tarçını ve fındıkları ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Muhallebisi için sütü bir tencereye koyun. Vanilya dışında tüm malzemeleri içerisine ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin karıştırın ve altını kapatıp ocaktan alın. İçerisine tereyağını ekleyip eritin ve karıştırın.
- Bu aşamada hazırladığınız elmalı harcı kupların dibine koyup üzerlerine muhallebi koyabilir ya da muhallebileri kuplara paylaştırıp soğuduktan sonra üzerlerine elmalı harcı koyarak buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Ben üzerlerine koymayı tercih ettim. Tercih sizin.