Elmalı Crumble Tarifi
Elmalı Crumble tarifi: Elmalı Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Elmalı Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çimdik karbonat
- 3 adet orta boy elma
- 1 çimdik zencefil
- 1 çimdik zerdeçal
- 5 yemek kaşığı bal
Elmalı Crumble tarifi nasıl yapılır?
- Yulafın 1 su bardağını ve cevizi robotta un haline gelene kadar çekiyoruz. Bir kabın içerisine alıp içine 2 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, tereyağı, vanilya ve karbonatı koyup hepsini birlikte karıştırıyoruz.
- Elmaları küp küp doğrayıp bir tavaya alıyoruz ve kendi suyuyla pişiriyoruz. Yumuşayınca tarçını koyup biraz daha pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra 2-3 yemek kaşığı kadar bal ve biraz ceviz ekliyoruz.
- Fırına dayanıklı küçük bir kabın içine hazırladığımız hamur karışımının yarısını koyup elimizle bastırıyoruz. Üzerine pişirdiğimiz elmaları koyup onun üzerine karşımın kalan yarısını döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Üzeri hafif kızarınca tamamdır. Fırından çıkarıp hafif ılıkken servis yapabilirsiniz. Servis sırasında dondurma da ekleyebilirsiniz.
Elmalı Crumble tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız tereyağı oda sıcaklığında olursa karıştırması daha kolay olur.
Elmalı Crumble tarifi için servis önerisi
Tatlıyı servis ederken üzerine bir top dondurma ekleyebilirsiniz. Çok yakışır.