Elmalı Çıtır Turta Tarifi
Elmalı Çıtır Turta tarifi: Elmalı Çıtır Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Çıtır Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Elmalı Çıtır Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Elmalı iç harcı:
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
Hamuru için:
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Elmalı Çıtır Turta tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları isteğe göre büyük ince dilimler halinde ya da rendeden geçirilmiş şekilde tavada şeker ve tarçın ile çok hafif suyunu alana kadar yaklaşık 5 -6 dakika ceviz ile beraber karıştıralım.
- Harcımız dinlenirken hamurunu yapalım.
- Hamuru için öncelikle margarin ve pudra şekerini karıştıralım. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyelim.
- Karışıma vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Sıvı karışıma alabildiği kadar un ile devam edelim. Ben 5 bardak un kullandım.
- Hamurumuzu tart kalıbına yayalım. İç harcımızı ekleyelim.
- Kalan hamurdan tart kalının üzerine kafes şekli verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Elmalı Çıtır Turta tarifinin püf noktası nedir?
Şeker ayarı tamamen sizin damak zevkinize bağlı.