Elmalı Cevizli Turta Tarifi
Elmalı Cevizli Turta tarifi: Elmalı Cevizli Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Cevizli Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Elmalı Cevizli Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 4 adet orta boy elma
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 avuç kuş üzümü
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Cevizli Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcımı hazırlıyoruz.
- Tencereye elmalarımızı rendeliyoruz. Şekerini ekleyip ocakta karıştırıyoruz.
- Elmaların suyu çekince tarçın, kuş üzümü, ceviz atıp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurum için bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Ele yapışmayan hamur elde ediyoruz, unu dikkatli koyuyoruz.
- Hamurumu tart kalıplarıma yerleştiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp içerisine elma harcından koyuyoruz. Kalan hamur ile de şerit kesip turtamızın üzerine koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Turta tarifinin püf noktası nedir?
Ben hamuru için unu mutlaka eliyorum bu sadece bu tarif için geçerli değil genellikle böyle yapışması daha iyi kuralı budur. Tart kalıbı kullandım ben ufak siz isterseniz büyük tart kalıbı kullanabilirsiniz. Tart kalıplarımı yağlamadım fırından çıktıktan sonra baya bir soğuttum ama siz daha kolay çıkmasını isterseniz kalıbınızı yağlayabilirsiniz. Bıçak yardımı ile de çok kolayca çıkabiliyor.