Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi

Elmalı Cevizli Kurabiye

Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifi: Elmalı Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı (tepeleme) un
  • 4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaları soyup tencerenin içine rendeliyoruz.
  • Tencereye ayçiçek yağını, tarçını ve şekeri ilave edip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. En son ceviz içini ekleyip 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için margarin, yumurta, kabartma tozu, un, vanilin, yoğurt, pudra şekerini karıştırıp yoğuruyoruz
  • Hamuru tezgahta yarım santim kalınlığında açıyoruz ve dikdörtgenler kesiyoruz.
  • Hamur parçasının bir tarafına hafif ılık olan iç harcı koyup sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsiye kurabiyeleri diziyoruz hafif aralıklı olacak şekilde.
  • 180 derece fırında 20-25 dakika arası üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru 5-10 dakika dinlendirmek yararlı olacaktır.

Elmalı Cevizli Kurabiye tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025