Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı Tarifi
Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı tarifi: Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker (iç harç için)
Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 3 adet elmayı rendeleyelim, şekeri, cevizi ve tarçını ilave edip 5-10 dakika pişirelim.
- Tencereye unu ve nişastayı alalım, içine yavaş yavaş sütü ve şekeri ilave edelim. Sürekli karıştırarak pişirelim.
- İndirmeye yakın içine krem şanti ve vanilyayı ekleyelim. Bir taşım karıştırarak kaynatalım. 2-3 dakika çırpalım.
- Kullanacağımız fincanları suyla ıslatalım. Fincanın içine 2 kaşık kadar muhallebi koyalım, üzerine 1 çorba kaşığı elmalı harçtan koyalım. Tekrar iki kaşık muhallebiden ekleyelim ve dolapta dinlendirelim.
- Tatlıları fincanlardan çıkartıp Hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.