Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı Tarifi

Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı

Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı Tarifi

Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı tarifi: Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (iç harç için)

Elmalı Cevizli Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 adet elmayı rendeleyelim, şekeri, cevizi ve tarçını ilave edip 5-10 dakika pişirelim.
  • Tencereye unu ve nişastayı alalım, içine yavaş yavaş sütü ve şekeri ilave edelim. Sürekli karıştırarak pişirelim.
  • İndirmeye yakın içine krem şanti ve vanilyayı ekleyelim. Bir taşım karıştırarak kaynatalım. 2-3 dakika çırpalım.
  • Kullanacağımız fincanları suyla ıslatalım. Fincanın içine 2 kaşık kadar muhallebi koyalım, üzerine 1 çorba kaşığı elmalı harçtan koyalım. Tekrar iki kaşık muhallebiden ekleyelim ve dolapta dinlendirelim.
  • Tatlıları fincanlardan çıkartıp Hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025