Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Bisküvi Kurabiye Tarifi

Elmalı Bisküvi Kurabiye

Elmalı Bisküvi Kurabiye Tarifi

Elmalı Bisküvi Kurabiye tarifi: Elmalı Bisküvi Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Bisküvi Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Bisküvi Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 150 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 8 çay bardağı un
  • 1 paket vanilin

Elma harcı için:

  • 4 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Bisküvi Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte bir sos tenceresinde elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen elmaların üzerine tarçın ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Hamur için, ilk önce sıvı malzemeleri geniş bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • İyice karıştırdıktan sonra şeker ve vanilini ekleyin.
  • Karışıma azar azar unu ilave ederek yoğurun.
  • Pürüzsüz hale gelen hamuru iki ayrı bezeye ayırın.
  • Yağlı kağıt üzerinde bezeleri yarım santim incelikte açın.
  • Yuvarlak kalıp veya bardak ağzı ile bir bezeden bütün yuvarlaklar çıkarın.
  • Diğer bezeden de ortası delik olacak şekilde yuvarlaklar çıkarın.
  • Bütün halinde olan yuvarlakların üzerine elmalı harçtan koyup diğer halka şeklinde olan hamur ile de üzerini kapatın. Şekil vermek için dilerseniz minik yuvarlaklar  da ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerileri altın rengi olana kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025