Elmalı Bisküvi Kurabiye Tarifi
Elmalı Bisküvi Kurabiye tarifi: Elmalı Bisküvi Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Bisküvi Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Elmalı Bisküvi Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 150 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 8 çay bardağı un
- 1 paket vanilin
Elma harcı için:
- 4 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Bisküvi Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte bir sos tenceresinde elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen elmaların üzerine tarçın ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Hamur için, ilk önce sıvı malzemeleri geniş bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- İyice karıştırdıktan sonra şeker ve vanilini ekleyin.
- Karışıma azar azar unu ilave ederek yoğurun.
- Pürüzsüz hale gelen hamuru iki ayrı bezeye ayırın.
- Yağlı kağıt üzerinde bezeleri yarım santim incelikte açın.
- Yuvarlak kalıp veya bardak ağzı ile bir bezeden bütün yuvarlaklar çıkarın.
- Diğer bezeden de ortası delik olacak şekilde yuvarlaklar çıkarın.
- Bütün halinde olan yuvarlakların üzerine elmalı harçtan koyup diğer halka şeklinde olan hamur ile de üzerini kapatın. Şekil vermek için dilerseniz minik yuvarlaklar da ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerileri altın rengi olana kadar pişirin.