Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi
Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifi: Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Elma Harcı İçin;
- 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı ceviz
Dolgusu İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 paket krema
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 adet bayat ekmek
Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 3 adet elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve elmaları hafif soteleyin.
- Esmer şeker ve tarçını ilave edin ve karamelize olana kadar pişirin.
- Karamelize olan harcı soğuması için ocaktan alın ve cevizleri ilave edin.
Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz şeftali, armut vs gibi sulu meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifi için servis önerisi
Bir top dondurmayla sunumunuzu lezzetlendirebilirsiniz.