Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifi: Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Elma Harcı İçin;

  • 3 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı ceviz

Dolgusu İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 paket krema
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 adet bayat ekmek

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 adet elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve elmaları hafif soteleyin.
  • Esmer şeker ve tarçını ilave edin ve karamelize olana kadar pişirin.
  • Karamelize olan harcı soğuması için ocaktan alın ve cevizleri ilave edin.

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz şeftali, armut vs gibi sulu meyvelerle de deneyebilirsiniz.

Elmalı Bayat Ekmek Tatlısı tarifi için servis önerisi

Bir top dondurmayla sunumunuzu lezzetlendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025