Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi

Elmalı Ayva Tatlısı

Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi

Elmalı Ayva Tatlısı tarifi: Elmalı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet ayva
  • 5 adet karanfil
  • 1 çimdik gıda boyası
  • 2 adet elma
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaları ortadan 2'ye bölerek içlerini ayıklayın. Gıda boyası kullanmayacaksanız çekirdeklerini de bir kenarda biriktirin. Geniş ve kısa kenarlı bir tencereye ( karnıyarık tenceresi derler) kırmızı yapacaklarınız, diğer tencereye sarı yapacaklarınızı dizin.
  • Gıda boyası kullanmayacaksanız çekirdeklerini içine atın. Kendi rengi ile kızılımsı turuncu bir renk olur. O da çok güzel olur.
  • Her ayvanın ortasına şekeri dökün. Gıda boyasını da 1 kahve fincanı su ile inceltip üstlerine dökün. Karanfil de koyun. Tencerelerin altını yakın ancak çok kısık ateşte olsun.
  • Ayvalar su salmaya başlayacak ve şekerle şerbet oluşturacak. Suyunu salınca ateşi biraz daha açabilirsiniz. Pişerken tencerenin kapağı kapalı olacak. Ayvalar yumuşayınca pişmiş demektir. Yaklaşık 30- 40 dakika civarı sürüyor pişmesi.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. İçine şekeri ve gıda boyasını katın. Elmalar suyunu salıp çekince altını kapatmaya yakın tarçını ekleyin. Pişirdiğiniz elmalı içi ayvaların ortasına yerleştirin.

Elmalı Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Ayvanın her tarafının aynı renkte olabilmesi için pişmenin ortasında ayvaları ters yüz yapın.

Elmalı Ayva Tatlısı tarifi için servis önerisi

Cevizle süsleyip, kaymakla servis yapın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025