Elmalı Anne Kurabiyesi Tarifi
Elmalı Anne Kurabiyesi tarifi: Elmalı Anne Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Anne Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Elmalı Anne Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
İçi için:
- 5 adet kırmızı elma
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Anne Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için yumurta, margarin, sıvı yağ ve yoğurdu güzelce harmanlıyoruz. Homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Ardından kuru malzemeleri bu harca ilave ediyoruz.
- Tüm malzemeleri yoğurarak ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- İç harcı için elmaları soyup rendeliyoruz. Yapışmaz bir tavaya alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
- Elmalar suyunu salıp çekene kadar harcı pişiriyoruz.
- Pişen harca cevizi ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurdan toplar kopartıp elimizde açıyoruz, iç harçtan doldurup kapatıyoruz. Fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Arzuya göre fırından çıkınca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Pişen kurabiyeleri ağzı kapalı bir kapta saklamayalım ki kıyırlığı kaybolmasın.