Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi Tarifi
Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi tarifi: Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kırmızı elma
- 1/2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı agave şurubu
- 12 adet ceviz
- 2,5 su bardağı vişne suyu
- 1/2 paket toz vanilyalı puding
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ahududu (ya da vişne)
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup tencerenin içine rendeleyin. Ocağın altını yakın ve vanilyayı katın. Elmalar pişince soğuması için biraz bekletin, tarçın ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.
- Buğday nişastası ve pirinç ununu topaklanmaması adına biraz sulandırın. Tencereye alın. Ardından süt ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirin.
- Hafif kıvam almaya başlayınca agave şurubunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını söndürün.
- Servis edeceğiniz bardaklara öncelikle elma karışımını, ardından muhallebiyi ekleyin. Soğuması için oda ısısında bekletin.
- Bu sırada başka bir tencereye vanilyalı toz puding karışımını dökün. Süt yerine vişne suyu ve ahududu tanelerinin büyük bir kısmını ekleyip jölemsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Kıvam alınca ocağın altını söndürün, arzuya göre karışımı blenderdan geçirin. Bir kepçe yardımıyla muhallebinin üstüne vişne suyu ve ahududu taneleriyle hazırladığınız sosu dökün.
- Kabınızın el verdiği ölçüde bu işlemi kat kat tekrar edebilirsiniz. Buzdolabında soğuttuğunuz muhallebileri, bir kenara ayırdığınız ahududu taneleriyle süsledikten sonra soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Ahududu sosu, aynı mantıkla vişneyle de hazırlayabilirsiniz.Arzuya göre elma katına toz haline getirilmiş bisküvi kırıkları da katabilirsiniz.
Elmalı, Ahududu Soslu Muhallebi tarifi için servis önerisi
Tatlının farklı farklı harçlarını daha az koyarak daha yüksek ve tekrar eden katlarla farklı lezzetler elde edebilirsiniz.