Elma ve Tarçınlı Pasta Tarifi
Elma ve Tarçınlı Pasta tarifi: Elma ve Tarçınlı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Elma ve Tarçınlı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Elma ve Tarçınlı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet büyük boy yumurta
Elmalı harç için:
- 3 adet elma
- 500 mililitre elma suyu
- 1/2 paket vanilyalı puding (70 gr)
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Vanilyalı krem şanti için:
- 2 paket krem şanti (2 çay bardağı süt ile çırpılacak)
- 1 paket vanilin
Elma ve Tarçınlı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun hazırlanışı: Bir kaba tüm kek malzemelerini alın ve yoğurun.
- Pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Kalıbı biraz yağlayın.
- Hamuru kek kalıbına yerleştirin ve tabana yayıp elle bastırarak hamuru düzleştirin. Hamuru, önceden ısıtılmış 180° fırına verin ve 10 dakika pişirin.
- Elmalı harcın hazırlanışı: Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük küp doğrayın. Doğradığınız elmaları 5 dakika kadar suyla kaynatın.
- Elmaları süzerek pişen hamurun üzerine yayın.
- Vanilyalı puding tozunu başka bir kaba koyun. 500 ml elma suyundan az bir miktar ekleyin ve karıştırın.
- Elma suyunun geri kalanını bir tencereye boşaltın. Toz şeker ve tarçın ekleyip kaynatın.
- Puding tozlu karışımı tencereye ilave edin ve 5 dakika boyunca karıştırarak kaynatın.
- Karışımı elmaların üzerine dökün ve keki 180° de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Gece boyunca buzdolabında bekledikten sonra kelepçeli kalıbın kenarlarından keki, keskin bir bıçakla ayırın.
- Kelepçeli halkayı çıkarın ve yeniden takın ve kilitleyin.
- Vanilyalı krem şantinin hazırlanışı: Krem şantiyi, vanilya şekeri ve sütü bir kaba alıp mikserle çırpın ve kremayı buzdolabında soğutun. Hazırladığınız krem şantiyi elmalı harcın üzerine düzgünce serin.
- Üzerine tarçın serpin ve bir müddet buzdolabında bekledikten sonra kelepçeli kalıbın kenarlarından krem şantiyi, bir bıçakla ayırın. Kalıbı dikkatlice çıkarın. Afiyet olsun.
Elma ve Tarçınlı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Pastanızı bir gece öncesinden yaparsanız pastanız bir gün sonrasında daha güzel tutacak ve kalıptan daha düzgün ayrılacaktır. Bu tarif 20 cmlik kelepçeli kek kalıbı içindir. 26 cmlik kek kalıbı için aynı ölçüleri 1/2 ölçü oranında daha artırmalısınız. Biraz fresh bir tat isterseniz elma suyuna damak zevkinize göre çeyrek veya yarım limon suyu ekleyebilirsiniz.