Elma Tatlısı Tarifi
Elma Tatlısı tarifi: Elma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Elma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy kırmızı elma
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
Fırında pişirmek için:
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Elma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kırmızı elmaları sap kısımlarına yakın yerlerinden kesin. Tatlıyı hazırladıktan sonra kapak olarak kullanmak üzere kestiğiniz parçaları bir kenarda bekletin.
- Elmaların çekirdekli iç kısımlarını bir kapak oyacağı yardımıyla çıkartın. Kenar kısımlarını muntazam bir şekilde düzeltin.
- Dolma şeklini alacak elma tatlılarının iç harcını hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip, karamalize bir renk almasını sağlayın. Sıcak suyu katıp, kahverengi bir şerbet hazırlayın.
- Kuru üzüm ve ince çekilmiş ceviz içini kattıktan sonra 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çeken iç harca tarçın katıp, ocaktan alın. Soğuması için 5 dakika kadar beklettikten sonra orta kısmını boşalttığınız kırmızı elmaların içine doldurun.
- Kapak kısımlarını kapattığınız kırmızı elmaları, fırın tepsisine alın. Sıcak su ilavesiyle önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 30 dakika kadar elma tatlılarını pişirin.
- Servis tabağına aldığınız elmaların üzerine arzuya göre pudra şekeri eledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Elma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Elmaların orta kısımlarını bir kabak oyacağı yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkartın. Kararmamaları için limon suyu ile ovabilir ya da bekletmeden tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
Elma Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlıyı, kaymak ya da vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.