Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elma Tatlısı Tarifi

Elma Tatlısı

Elma Tatlısı Tarifi

Elma Tatlısı tarifi: Elma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy elma
  • 2 yaprak hibiskus
  • 3 adet kuru kuşburnu
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 4 adet karanfil (arzuya göre)
  • 1 su bardağı sıcak su

Elma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle elmalarımızı soyup 4 eşit parçaya bölelim ve küçük tenceremize yerleştirelim.
  • Sıcak suyumuzun içine kuşburnu ve hibisküsü koyalım. Renk vermesini bekleyelim.(bir poşet kuşburnu çayı kullanabilirsiniz).
  • Suyumuzu içindekilerle beraber elmaların üzerine dökelim. Tarçın ve karanfili ekleyelim.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Renginin her yerine geçmesi için ara sıra çevirelim. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Elmalarımızı fazla pişirirsek dağılabilirler ve servis zor hale gelebilir.

Elma Tatlısı tarifi için servis önerisi

Elmaların üzerine toz tarçın, ceviz ve Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Bir top vanilyalı dondurma ise hem lezzetine lezzet katacaktır. Elmalar piştikten sonra arta kalan suyunu bir fincana süzüp sıcak su ekleyip enfes bir çay içebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025