Elma Tatlısı Tarifi
Elma Tatlısı tarifi: Elma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Elma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Elmalar İçin:
- 3 adet elma
- 300 mililitre su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 6-7 adet vişne
- 2 parça hibiskus
- 1/2 adet çubuk tarçın
Elmaların Kararmaması İçin:
İç Harcı İçin:
- 100 mililitre krema
- 1 tatlı kaşığı labne
Üstü İçin:
Elma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup yarım limon sıkılmış, su dolu bir kaba aldım.
- Sebze oyucuyla elmaların içlerini çıkardım, komple temizledim. Çıkan elma parçalarını da iri kıyım doğradığım cevizlerle yağsız, şekersiz bir tavada soteledim.
- Sos için su, şeker, vişne ve iki parça hibiskusu sos tavasına alıp kaynattım. Kaynayan sosun içine elmaları yerleştirdim. Sosu ara ara elmaların üstüne gezdirdim ve dağıtmadan alt üst çevirdim.
- Son 5 dakikada çubuk tarçın ekledim. Ayrı bir yerde yarım paket kremayı iyice çırptım, içine bir tatlı kaşığı labne peynir ekleyip karıştırdım.
- Elmaların içlerine hafif peynirli krema sostan döktüm, cevizli elmalı harçla doldurdum. En son üzerlerine vişne sosundan gezdirdim. Afiyet olsun.
Elma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri 2 adet elma, 200 ml su ve 4-5 adet vişne şeklinde değiştirerek şeker eklemeden hazırlayabilirsiniz.