Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli

Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli tarifi: Elma Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elma Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram elma
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Elma Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce elmaları yıkayıp dörde bölüyoruz, bir parçasını alıp çekirdek yuvasını ve kabuğunu soyuyoruz.
  • Elmanın cinsine göre ikiye veya üçe bölüp bir kaba koyuyoruz. Bütün elmaları bu şekilde dilimliyoruz.
  • Bütün elmaların dilimleme işi bitince tekrar yıkıyoruz. İçine bir çaynbardağı su koyduğumuz tencereye elmaları koyup üzerine toz şekeri döküp ocağı yakıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısıyoruz. Arada bir zorlamadan tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.
  • Koyulaşınca vanilyayı serpip tekrar karıştırarak beş dakika daha kaynatıyoruz.
  • Daha sonra limon suyunu ekleyip 3,4 dakika sonra ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çeviriyoruz. 6-7 saat sonra düzeltip buzdolabına veya güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz.
  • Arzu ettiğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz.

Elma Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Amasya elması olursa bir elmayı sekize bölüyor, diğer elmaların bir tanesini büyüklüğüne göre 12 veya 16 ya bölüyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025