Elma Reçeli Tarifi
Elma Reçeli tarifi: Elma Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 kişilik
Elma Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram elma
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Elma Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce elmaları yıkayıp dörde bölüyoruz, bir parçasını alıp çekirdek yuvasını ve kabuğunu soyuyoruz.
- Elmanın cinsine göre ikiye veya üçe bölüp bir kaba koyuyoruz. Bütün elmaları bu şekilde dilimliyoruz.
- Bütün elmaların dilimleme işi bitince tekrar yıkıyoruz. İçine bir çaynbardağı su koyduğumuz tencereye elmaları koyup üzerine toz şekeri döküp ocağı yakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısıyoruz. Arada bir zorlamadan tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.
- Koyulaşınca vanilyayı serpip tekrar karıştırarak beş dakika daha kaynatıyoruz.
- Daha sonra limon suyunu ekleyip 3,4 dakika sonra ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çeviriyoruz. 6-7 saat sonra düzeltip buzdolabına veya güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz.
- Arzu ettiğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz.
Elma Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Amasya elması olursa bir elmayı sekize bölüyor, diğer elmaların bir tanesini büyüklüğüne göre 12 veya 16 ya bölüyoruz.