Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi

Elma Püresi (Apfelmus)

Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi

Elma Püresi (Apfelmus) tarifi: Elma Püresi (Apfelmus) için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Püresi (Apfelmus) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elma Püresi (Apfelmus) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet tarçın
  • 200 mililitre su
  • 1/2 adet limon suyu

Elma Püresi (Apfelmus) tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın.
  • Büyük bir tencereye suyu , limon suyunu, şekeri ve vanilya şekerini koyun.
  • Kaynamaya başlayınca doğradığınız elmaları ve tarçını ekleyin.
  • Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateşe alın. Elmalar yumuşacık olunca püre eziciyle ezin veya blenderdan geçirin.
  • Püreniz hazır. Afiyet olsun.

Elma Püresi (Apfelmus) tarifinin püf noktası nedir?

Bu elma püresini krep arasına sürüp yerseniz muhteşem bir lezzet oluyor. Eğer konserve olarak saklamak isterseniz, sıcak suyla yıkanmış kavanozlara sıcak püreyı boşaltın. Elma püresi kavanozun boğum yerini geçmemeli. Kapağını sıkı kapatın ve ters çevirin. 24 saat sonra düz çevirip bu şekilde en az 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025