Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elma Dolması Tarifi

Elma Dolması

Elma Dolması Tarifi

Elma Dolması tarifi: Elma Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elma Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm

Hamuru İçin:

  • 200 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Elma Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaları üst kısmından 1 parmak kalınlığında kesin ve içlerini oyup rendeleyin. Rendelenmiş içleri bir kenarda pişirmek üzere saklayın.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve rendelenmiş elma içlerini üzerine ilave edin.
  • Toz şeker, vanilin ve tarçını da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Elmalı harç suyunu çektikten sonra dövülmüş ceviz ve üzümü de ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Hamuru için; tereyağı, un , toz şeker, esmer şeker ve tuzu yoğurun. Parçalı bir hamur olduğunda tam kıvamında demektir.
  • İçleri oyulmuş elmaları bir fırın kabına yerleştirin.
  • Elmaların içerisine hazırladığın harçtan doldurun.
  • Hazırladığınız hamurdan birer avuç elmaların üzerine kapak yapın.
  • 180 derece fırında 25 dakika pişirin ve dilediğiniz çeşit dondurma ve toz tarçın ile servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025