Elma Dolması Tarifi
Elma Dolması tarifi: Elma Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Elma Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Elma Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kırmızı elma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
Hamuru İçin:
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
Elma Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları üst kısmından 1 parmak kalınlığında kesin ve içlerini oyup rendeleyin. Rendelenmiş içleri bir kenarda pişirmek üzere saklayın.
- Bir tavada tereyağını eritin ve rendelenmiş elma içlerini üzerine ilave edin.
- Toz şeker, vanilin ve tarçını da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
- Elmalı harç suyunu çektikten sonra dövülmüş ceviz ve üzümü de ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
- Hamuru için; tereyağı, un , toz şeker, esmer şeker ve tuzu yoğurun. Parçalı bir hamur olduğunda tam kıvamında demektir.
- İçleri oyulmuş elmaları bir fırın kabına yerleştirin.
- Elmaların içerisine hazırladığın harçtan doldurun.
- Hazırladığınız hamurdan birer avuç elmaların üzerine kapak yapın.
- 180 derece fırında 25 dakika pişirin ve dilediğiniz çeşit dondurma ve toz tarçın ile servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.