Elbasan Tava Tarifi
Elbasan Tava tarifi: Elbasan Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Elbasan Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
85 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Elbasan Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 800 gram kuzu kol
- 10 adet arpacık soğan
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta sarısı
- 3/4 su bardağı un
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı kuru reyhan (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Terbiyesi İçin:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
Elbasan Tava tarifi nasıl yapılır?
- Terayağı ve sıvı yağı bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin.
- Etler mühürlendikten sonra arpacık soğanlarını ekleyin.
- 2-3 dakika sonra tuzu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Etler pişerken, yoğurt, yumurta sarıları, un ve suyu bir kapta karıştırın.
- Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanlarını bir fırın kabına dizin.
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Karışımı, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
- Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun!