Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » El Açması Sodalı Afyon Böreği Tarifi

El Açması Sodalı Afyon Böreği

El Açması Sodalı Afyon Böreği Tarifi

El Açması Sodalı Afyon Böreği tarifi: El Açması Sodalı Afyon Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Sodalı Afyon Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

El Açması Sodalı Afyon Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İçi için:

  • 1/2 kilogram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yağlamak için:

  • 200 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

El Açması Sodalı Afyon Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tereyağ eritilir, içine sıvı yağ eklenip soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli tüm malzemeler yoğrulup 15 dakika dinlendirilir ve 2 bezeye ayrılır.
  • Bezenin biri unlanarak ince şekilde yufka büyüklüğünde oklavayla açılır ve yağlanır. Kare şekline gelecek şekilde kat araları da yağlanarak katlanır. İkinci beze de aynı şekilde açılıp yağlanır.
  • Ortasına kare şeklindeki ilk hamurumuz koyulur ve yine tüm kat araları yağlanarak kare şekline getirilir. Kare şeklindeki iç içe iki hamur streçlenip buzdolabında 1 gece bekletilir.
  • Ertesi gün iç harcı için yağda soğan sotelenip ıspanak eklenip kavrulur. Salça katılıp karıştırılır. En son yumurtalar kırılıp tuzu baharatı eklenip karıştırılır. Hamur buzdolabından çıkarılır.
  • 16 eşit kareye kesilir. Her bir parça elle inceltilip iç harç koyulur ve bohça şeklinde kapatılır ters çevrilip tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine dünden kalan yağ sürülür. 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025