El Açması Sarmal Tatlı Tarifi
El Açması Sarmal Tatlı tarifi: El Açması Sarmal Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Sarmal Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
El Açması Sarmal Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 paket yaş maya
- 3,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 6 damla limon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Sarmal Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- 5 su bardağı su ve şekeri derin bir tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbete limon suyu sıkın ve kısık ateşte 25-30 dakia pişirin ve soğumaya bırakın.
- Sütle mayayı karıştırın ve aktive olması için 10 dakika bekletin.
- Un ve yumurtaların sadece sarılarını da içine ekleyerek pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru ağzı kapalı bir şekilde bir saat mayalayın.
- Mayalanmış hamuru dörde bölün ve yarım cm. inceliğinde merdane ile açın.
- İçerisine önce yumurta beyazı sürün üstüne kıyılmış ceviz ve tarçın ekledikten sonra rulo şeklinde sarın. Rulodan 2 cm kalınlığında parçalar kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Hamurları hafifçe yağlayıp tepside 15 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı geçer geçmez soğuk şerbet ile buluşturun.
- Tatlınızı en az 5 saat dinlendirin. En iyi sonucu almak için bir gece bekletmeniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.