Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » El Açması Peynirli Börek Tarifi

El Açması Peynirli Börek

El Açması Peynirli Börek Tarifi

El Açması Peynirli Börek tarifi: El Açması Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Peynirli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

El Açması Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 3-4 su bardağı un

Arasına sürmek için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için:

  • 1 küçük boy kase buğday nişastası

İçi için:

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (veya beyaz peynir)

El Açması Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına sıvı yağ, su, süt, yumurta akı, sirke ve tuzu koyarak karıştırın.
  • Ardından kontrollü şekilde unu ilave ederek yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
  • Bezelerin üzerini örterek yarım saat dinlendirin. Bezeleri nişasta yardımıyla açın.
  • Tereyağını eritip sıvı yağı ile karıştırın ve açtığınız bezenin üzerine sürün. Ardından peyniri koyun.
  • Harçlı kısımdan karşıya doğru rulo şeklinde sarın. Daha sonra ruloyu biraz burun ve kendi etrafında döndürerek sarın.
  • Bütün börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin.
  • Dizerken ilk böreği ortaya koyun ve sonraki ruloları onun etrafına sararak dizin.
  • Kalan böreğin her yerine fırça ile sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst fırın ayarında börek kızarana kadar pişirin. (20-25 dakika) Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025