El Açması Peynirli Börek Tarifi
El Açması Peynirli Börek tarifi: El Açması Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Peynirli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
El Açması Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 3-4 su bardağı un
Arasına sürmek için:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için:
- 1 küçük boy kase buğday nişastası
İçi için:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (veya beyaz peynir)
El Açması Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına sıvı yağ, su, süt, yumurta akı, sirke ve tuzu koyarak karıştırın.
- Ardından kontrollü şekilde unu ilave ederek yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
- Bezelerin üzerini örterek yarım saat dinlendirin. Bezeleri nişasta yardımıyla açın.
- Tereyağını eritip sıvı yağı ile karıştırın ve açtığınız bezenin üzerine sürün. Ardından peyniri koyun.
- Harçlı kısımdan karşıya doğru rulo şeklinde sarın. Daha sonra ruloyu biraz burun ve kendi etrafında döndürerek sarın.
- Bütün börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin.
- Dizerken ilk böreği ortaya koyun ve sonraki ruloları onun etrafına sararak dizin.
- Kalan böreğin her yerine fırça ile sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst fırın ayarında börek kızarana kadar pişirin. (20-25 dakika) Afiyet olsun.