El Açması Patlıcanlı Börek Tarifi
El Açması Patlıcanlı Börek tarifi: El Açması Patlıcanlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Patlıcanlı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
El Açması Patlıcanlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı un (kulak memesi kıvamına gelinceye kadar miktar artırılabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı (katların arasını yağlamak için)
- 1/2 su bardağı mısır nişastası (hamur açmak için)
İç Harç İçin:
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 su bardağı kızartma yağı
- 100 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
El Açması Patlıcanlı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun.
- Soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
- Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve kavrulan kıymaya tuz, karabiber ilave edin.
- Kızarmış patlıcanları ve domatesi de ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
El Açması Patlıcanlı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun içine sirke ilave etmek böreğinizin kıyır kıyır ağızda dağılan dokuda olmasına yardımcı olur.