El Açması Mantı Tarifi
El Açması Mantı tarifi: El Açması Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
El Açması Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
El Açması Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun. Hafif sert bir hamur elde edeceksiniz.
- Tezgahı hafif unlayın. Yoğurduğunuz hamuru 2 beze ayırın. Birini tezgaha alın, diğerinin üzerini bezle örtün ki kurumasın.
- Hamuru unlu tezgaha alın. Üzerine de hafif un serpin ve oklava ile güzelce açın.
- İster bıçakla ister pratik kesme aleti ile önce dikey sonra yatay kesip kareler elde edin.
- Harç için bütün malzemeleri çiğden bir kapta karıştırın.
- Her bir mantı karesine harçtan minik minik doldurun ve uçlarını birleştirerek kapatın.
- Bütün hamur için aynı işlemi tekrar edin.
- Tencereye bol miktarda su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra mantıları atın ve 15 dakika sonra kontrol edin haşlandığı zaman alın ve süzgeç kabına koyun.
- Servis için 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber ve 3 yemek kaşığı tereyağı bir tavaya alın. Sos elde edin.
- Mantıları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. En üste de salçalı biberli sosu gezdirin. Afiyet olsun