Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » El Açması Mantı Tarifi

El Açması Mantı

El Açması Mantı Tarifi

El Açması Mantı tarifi: El Açması Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

El Açması Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

El Açması Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun. Hafif sert bir hamur elde edeceksiniz.
  • Tezgahı hafif unlayın. Yoğurduğunuz hamuru 2 beze ayırın. Birini tezgaha alın, diğerinin üzerini bezle örtün ki kurumasın.
  • Hamuru unlu tezgaha alın. Üzerine de hafif un serpin ve oklava ile güzelce açın.
  • İster bıçakla ister pratik kesme aleti ile önce dikey sonra yatay kesip kareler elde edin.
  • Harç için bütün malzemeleri çiğden bir kapta karıştırın.
  • Her bir mantı karesine harçtan minik minik doldurun ve uçlarını birleştirerek kapatın.
  • Bütün hamur için aynı işlemi tekrar edin.
  • Tencereye bol miktarda su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra mantıları atın ve 15 dakika sonra kontrol edin haşlandığı zaman alın ve süzgeç kabına koyun.
  • Servis için 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber ve 3 yemek kaşığı tereyağı bir tavaya alın. Sos elde edin.
  • Mantıları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. En üste de salçalı biberli sosu gezdirin. Afiyet olsun

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025