El Açması Kabaklı Börek Tarifi
El Açması Kabaklı Börek tarifi: El Açması Kabaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Kabaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
El Açması Kabaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket maya (kuru veya yaş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1-2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç Harcı İçin:
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Kabaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Hamurumuzu yoğuralım, unu kontrollü azar azar ekleyin, hamuru mayalandırın.
- İç harç için önce soğanı yağ ile kavurun. Bir tatlı kaşığı salça ve doğradınız domatesleri ekleyip tekrar kavurun.
- Küçük küçük doğradığınız kabakları ekleyin, sarımsak ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. İç harcı soğumaya bırakın.
- Hamurunuzdan 12 beze yapın, küçük bezeler olsun. 6 tane altına, 6 tane üstüne olacak şekilde tek tek açın.
- Tepsinize yayın, arasına iç harcınızı ekleyin, üstü için de aynı işlemi uygulayın. 6 tane bezeyi üst üste açıp üzerine koyup kesin.
- Üzerine sosu sürüp kesseniz daha iyi olur ve 200 derece fırında 20-25 dakikada pişiyor afiyet olsun.