Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » El Açması Kabaklı Börek Tarifi

El Açması Kabaklı Börek

El Açması Kabaklı Börek Tarifi

El Açması Kabaklı Börek tarifi: El Açması Kabaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Kabaklı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

El Açması Kabaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya (kuru veya yaş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç Harcı İçin:

  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

El Açması Kabaklı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurumuzu yoğuralım, unu kontrollü azar azar ekleyin, hamuru mayalandırın.
  • İç harç için önce soğanı yağ ile kavurun. Bir tatlı kaşığı salça ve doğradınız domatesleri ekleyip tekrar kavurun.
  • Küçük küçük doğradığınız kabakları ekleyin, sarımsak ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. İç harcı soğumaya bırakın.
  • Hamurunuzdan 12 beze yapın, küçük bezeler olsun. 6 tane altına, 6 tane üstüne olacak şekilde tek tek açın.
  • Tepsinize yayın, arasına iç harcınızı ekleyin, üstü için de aynı işlemi uygulayın. 6 tane bezeyi üst üste açıp üzerine koyup kesin.
  • Üzerine sosu sürüp kesseniz daha iyi olur ve 200 derece fırında 20-25 dakikada pişiyor afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025