Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek tarifi: El Açması Ispanaklı Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Ispanaklı Peynirli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi için:

  • 500 gram ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 80 gram mozzarella peyniri (ya da kaşar)
  • 100 gram lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 avuç susam

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Un, tuz ve suyu karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru iyice yoğurmaya özen gösterin. Yoğurduğunuz hamuru en az 1 saat dinlendirin.
  • Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin.
  • Yıkayıp irice doğradığınız ıspanakları da üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber serpiştirin ve ıspanaklar ölene kadar kavurun.
  • Elinizi yağlayın ve dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit bezeye ayırıp 15 dakika daha dinlendirin.
  • Tezgahı ve elinizi yağlayın. İlk bezeyi ufak bir servis tabağı boyutunda açın. Devamında kenarlarından nazikçe çekiştirerek esnetin ve ince bir yufka elde edin.
  • Açtığınız yufkaya ıspanaklı harç ve lor peyniri serpiştirin. Yatay tek bir sıra halinde de mozzarella ya da kaşar dilimleri yerleştirin.
  • Böreği peynir dilimlerinin olduğu yerden başlayarak sarın ve uzun bir rulo elde edin.
  • Hazırladığınız börekleri yağlı bir tepsiye dizin. Üzerlerinde yumurta sarısı sürün, susam serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru iyice yoğurmaya özen gösterin. Çünkü ne kadar fazla yoğrulursa o kadar elastik ve dayanıklı olur. Eğer yufkayı açma aşamasında hamurunuz tekrar eski haline dönüyorsa yeterince dinlenmemiş demektir. Bu durumda bir 15-20 dk daha dinlendirmeniz gerekir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025