El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek tarifi: El Açması Ispanaklı Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Ispanaklı Peynirli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
80 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
- 500 gram ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 80 gram mozzarella peyniri (ya da kaşar)
- 100 gram lor peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 avuç susam
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Un, tuz ve suyu karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru iyice yoğurmaya özen gösterin. Yoğurduğunuz hamuru en az 1 saat dinlendirin.
- Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin.
- Yıkayıp irice doğradığınız ıspanakları da üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber serpiştirin ve ıspanaklar ölene kadar kavurun.
- Elinizi yağlayın ve dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit bezeye ayırıp 15 dakika daha dinlendirin.
- Tezgahı ve elinizi yağlayın. İlk bezeyi ufak bir servis tabağı boyutunda açın. Devamında kenarlarından nazikçe çekiştirerek esnetin ve ince bir yufka elde edin.
- Açtığınız yufkaya ıspanaklı harç ve lor peyniri serpiştirin. Yatay tek bir sıra halinde de mozzarella ya da kaşar dilimleri yerleştirin.
- Böreği peynir dilimlerinin olduğu yerden başlayarak sarın ve uzun bir rulo elde edin.
- Hazırladığınız börekleri yağlı bir tepsiye dizin. Üzerlerinde yumurta sarısı sürün, susam serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru iyice yoğurmaya özen gösterin. Çünkü ne kadar fazla yoğrulursa o kadar elastik ve dayanıklı olur. Eğer yufkayı açma aşamasında hamurunuz tekrar eski haline dönüyorsa yeterince dinlenmemiş demektir. Bu durumda bir 15-20 dk daha dinlendirmeniz gerekir.