El Açması Ispanaklı Börek Tarifi
El Açması Ispanaklı Börek tarifi: El Açması Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Ispanaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
El Açması Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam çörek otu
- 1 kilogram ıspanak
- 2 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 büyük boy kase peynir
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
El Açması Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Ispanakları karbonatlı suda yarım saat bekletelim. Daha sonra bol suda yıkayıp iyice temizleyin. Fazla suyunu süzdürüp ve ince ince doğrayalım. Kuru soğanları yemeklik doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Doğradığınız kuru soğanları ilave edip rengi hafif pembeleşene kadar kavuralım. Ispanakları da ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Tuzunu ilave edip karıştıralım.
- Soğuması için kenarda bekletelim. Hamur için tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve bezelere ayıralım.
- Zemininizi hafif unlayıp birini unlanmış zemine alın oklava yardımıyla ara ara unlayarak (un ve nişastayı bir kasede karıştıralım) tepsinizin boyutuna göre açalım.
- Sıvı yağ ve tereyağını yağı karıştırıp hamurun üzerinde gezdirelim. Bir yumurta fırçası yardımıyla her yerini yağlayalım. Kavrulmuş ıspanaklı harçtan üzerine serpiştirin.
- Aralara beyaz peynir ufalayıp yufkayı gevşek bir şekilde rulo yapın. Yağlanmış tepsiye orta kısmından başlayarak yuvarlak bir şekilde döşeyelim.
- Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim. Çörek otu veya susam serpelim 175 derecedeki fırında üzeri kızarana dakika pişirelim. Afiyet olsun.