El Açması Boşnak Böreği Tarifi
El Açması Boşnak Böreği tarifi: El Açması Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Boşnak Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
El Açması Boşnak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 400 gram dana kıyma
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre eritilmiş tereyağı)
El Açması Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Un, su ve tuzu derin bir kasenin içinde 10 dakika boyunca yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam aldığı zaman dört parçaya ayırın ve üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
- Bekleme esnasında iç harcını hazırlayın. Yapışmaz tavada kıymanızı kavurun, üzerine iki adet soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Soğan ile kıyma özdeşleşince içerisine bir tatlı kaşığı salça ekleyin.
- Dinlenmiş olan hamuru merdane ile düz yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Elde ettiğiniz dört tane hamurunuzun her katına zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin ve 15 dakika bekleyin.
- Hamurlarınızı bir masa üzerinde elinizle çekiştirerek incecik hale getirin. Kıymalı harcınızın üzerine maydanoz serpin ve elde ettiğiniz ince hamurun içerisine düz bir şerit olarak serin.
- Uzun ince kıymalı hamurunuzu rulo yaparak tepsinize yerleştirin. Aynı işlemi diğer üç hamura da uygulayın.
- Böreklerinizin üzerine zeytinyağını sürün. 200 derecede önceden ısınmış fırına verin. Afiyet olsun.