Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » El Açması Boşnak Böreği Tarifi

El Açması Boşnak Böreği

El Açması Boşnak Böreği Tarifi

El Açması Boşnak Böreği tarifi: El Açması Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Boşnak Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

El Açması Boşnak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 400 gram dana kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre eritilmiş tereyağı)

El Açması Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Un, su ve tuzu derin bir kasenin içinde 10 dakika boyunca yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam aldığı zaman dört parçaya ayırın ve üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
  • Bekleme esnasında iç harcını hazırlayın. Yapışmaz tavada kıymanızı kavurun, üzerine iki adet soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Soğan ile kıyma özdeşleşince içerisine bir tatlı kaşığı salça ekleyin.
  • Dinlenmiş olan hamuru merdane ile düz yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Elde ettiğiniz dört tane hamurunuzun her katına zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin ve 15 dakika bekleyin.
  • Hamurlarınızı bir masa üzerinde elinizle çekiştirerek incecik hale getirin. Kıymalı harcınızın üzerine maydanoz serpin ve elde ettiğiniz ince hamurun içerisine düz bir şerit olarak serin.
  • Uzun ince kıymalı hamurunuzu rulo yaparak tepsinize yerleştirin. Aynı işlemi diğer üç hamura da uygulayın.
  • Böreklerinizin üzerine zeytinyağını sürün. 200 derecede önceden ısınmış fırına verin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025