El Açması Baklava Tarifi
El Açması Baklava tarifi: El Açması Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? El Açması Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
El Açması Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 6 - 6,5 su bardağı un
İçi için:
- 1,5 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Aralarına ve üzerine sürmek için:
- 250 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Hamuru açmak için:
- 1 kase nişasta (mısır veya buğday nişastası)
El Açması Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri genişçe bir kabın alın ve güzelce karıştırın.
- Üzerine unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafif sert bir hamur elde edin ve hamurunuzun üzerini nemli bir bezle örtün.
- Mümkünse dolapta 1 gece, vaktiniz yoksa oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan 8 tane beze elde edin ve tezgaha hafif nişasta serperek açabileceğiniz en ince şekilde açın. Açtığınız bezelerin üzerindeki nişasta kalmamasına dikkat edin. Fazla nişastayı üzerinden atın ve oda sıcaklığında açılan yufkaları 10-15 dakika bekletin.
- Tepsinin tabanını tereyağlayın. İlk katını koyun. Açtığınız yufkayı tepsi boyutlarında kesin. Fazla kalan hamurları da üzerine koyun. Bu şekilde 4 tane yufkayı koyun.
- Ardından üzerine bolca ceviz ilave edip diğer katlarını da koyun.
- Baklavanızı dilim dilim olacak şekilde bıçak yardımıyla kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını da gezdirip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp içi de tamamen pişene kadar 30 - 40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
- Baklavayı fırından almaya yakın bir tencerenin içerisine su, toz şeker ve limonu koyarak güzelce kaynatın.
- Fırından çıkardığınız sıcak baklavayı birkaç dakika bekletin. Üzerine sıcak şerbeti de gezdirin.
- Baklavayı oda sıcaklığında şerbetini güzelce çekene kadar bekletin. Şerbetini çekince baklavanız hazır! Afiyetler olsun!
El Açması Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Baklava hamurunu mutlaka dinlendirin ve içerisine sirke koymayı ihmal etmeyin. Hamurları açarken olabildiğince ince bir şekilde nişasta yardımıyla açın ve üzerinde nişasta kalmamasına özen gösterin. İçi ve üzeri kızarana kadar güzelce pişirin. Bunun dışında şerbetini sıcak, tatlı da sıcakken buluşturun.