Ekspres Kuru Etli Acılı Burger Tarifi
Ekspres Kuru Etli Acılı Burger tarifi: Ekspres Kuru Etli Acılı Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Ekspres Kuru Etli Acılı Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Ekspres Kuru Etli Acılı Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 120 gram dana kıyma (tek çekim)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı sirke
Acı sos için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet cherry domates
- 2 yemek kaşığı sweet chili sos
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1/2 çay bardağı su
Hamburger için:
- 1 adet hamburger ekmeği
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
- 2 dilim kuru et
Ekspres Kuru Etli Acılı Burger tarifi nasıl yapılır?
- Acı sos için bir sos tenceresinde sıvı yağ ile birlikte cherry domates ve sarımsağı soteleyin. Üzerine sweet chili sos, acı (sriracha) sos ve suyu ilave edip 4-5 dakika çektirerek pişirin.
- Hamburger köftesi için dana kıymayı bir kasede tuz, karabiber, pekmez, hardal ve sirkeyle birlikte, kıymayı fazla ezmeden yoğurun.
- Kıymaya çember veya elinizle şekil verin, ısıtılmış ızgara tavasında her bir yüzünü 2-3 dakika kadar pişirin. Hamburger ekmeğinin iç yüzlerine mayonez sürüp tavada kızartın.
- Kuru etleri 1 dakika kadar tavada ısıtın. Hamburger köftesini, acı sosu, kuru etleri ve kornişon turşuyu hamburger ekmeğinin arasına koyup sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.