Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşili Yahni Tarifi

Ekşili Yahni

Ekşili Yahni Tarifi

Ekşili Yahni tarifi: Ekşili Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Yahni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşili Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 3 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet yumurta

Ekşili Yahni tarifi nasıl yapılır?

  • Etler, yağın yarısı ve sarımsak tozu ile sotelenir, sonrasında 2 çorba kaşığı biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Etler salça ile bütünleşince üzerine 1,5 litre su eklenir ve ateş kısılarak kapağı kabalı kaynamaya bırakılır.
  • Bulgur tepsiye alınıp üzerine kaynar su eklenip, bulgurun şişmesi için 5 dakika beklenir.
  • Bulgur şişince üzerine irmik, soğan, tuz, karabiber, 1 kaşık salça ve un eklenerek yoğrulmaya başlanır. Bulgur ve tüm malzemeler özleşince üzerine yumurta kırılır. Ve 10 dakika yoğurulur.
  • Sumak üzerine yarım bardak su eklenerek bekletilir.
  • Bekletilen hamur 5 dakika daha yoğurularak pürüssüz bir kıvama getirilir.
  • Akabinde ufak toplar yuvarlanır ve unlu tepsiye konulur.
  • Etler yaklaşık 1 saat kapağı kapaşı kaynatılıp iyice yumuşak (çatala değilince dağılacak kadar) hale gelince sırasıyla önceden haşlanmış nohut eklenir.
  • Nohutlar da suyu çekince bulgur topları eklenir ve 15 dakika kapağı kapalı kaynatılır.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025