Ekşili Yahni Tarifi
Ekşili Yahni tarifi: Ekşili Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekşili Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kuşbaşı et
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı sumak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı nane
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet yumurta
Ekşili Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Etler, yağın yarısı ve sarımsak tozu ile sotelenir, sonrasında 2 çorba kaşığı biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Etler salça ile bütünleşince üzerine 1,5 litre su eklenir ve ateş kısılarak kapağı kabalı kaynamaya bırakılır.
- Bulgur tepsiye alınıp üzerine kaynar su eklenip, bulgurun şişmesi için 5 dakika beklenir.
- Bulgur şişince üzerine irmik, soğan, tuz, karabiber, 1 kaşık salça ve un eklenerek yoğrulmaya başlanır. Bulgur ve tüm malzemeler özleşince üzerine yumurta kırılır. Ve 10 dakika yoğurulur.
- Sumak üzerine yarım bardak su eklenerek bekletilir.
- Bekletilen hamur 5 dakika daha yoğurularak pürüssüz bir kıvama getirilir.
- Akabinde ufak toplar yuvarlanır ve unlu tepsiye konulur.
- Etler yaklaşık 1 saat kapağı kapaşı kaynatılıp iyice yumuşak (çatala değilince dağılacak kadar) hale gelince sırasıyla önceden haşlanmış nohut eklenir.
- Nohutlar da suyu çekince bulgur topları eklenir ve 15 dakika kapağı kapalı kaynatılır.