Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte tarifi: Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 7 su bardağı su
Terbiye için:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet yumurt sarısı
- 1/2 adet limonun suyu
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma, soğan, pirinç, tuz ve kıyılmış maydanozu bir kasede birleştirip yoğurun. Cevizden küçük parçalar şeklinde köfteler elde edin ve una bulayın.
- Bir tencereye yağı koyup kızdırın ve ardından soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Patates, havuç, tuz ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynayan yemeğin içine hazırladığınız mini köfteleri aktarın.
- Terbiyesi için: Yoğurdu, yumurta sarısını ve limonun suyunu bir kase içinde çırpın. Yemeğin suyundan terbiyeye ekleyin ve ısıları eşitleyin. Kaynayan köftelerin üzerine terbiyeyi yavaşça karıştırarak dökün. Köfteler piştiğinde, kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.